Magunkról

A Let The Monkey Drive tagjai: Rácz Dávid – ének, szájharmonika, Horváth András – gitár, Gál Béla – basszusgitár, Kövécs Levente – billentyűs hangszerek, László Zoltán – dob.

Az ötös fogat ebben a felállásban 2012 novembere óta dolgozik együtt. Októberben érkezett Gál Béla basszeros, majd egy hónappal később a csapat legfiatalabb tagja, Kövécs Levente is csatlakozott. Levi érkezésével egy korábban méltatlanul mellőzött hangszer is bekerült a bandába, hogy színesítse a hangzást. Billentyűre áthangszereltük saját dalaink közül a Vágyam hajt húzós blues lüktetését, a Pillanat a mában füstös swinges hangulatát. A feldolgozások közül első körben Willie Dixon – I’m Ready, Jonny Lang – Rack Em Up és John Doe egy pörgős funky dala kapott billentyűs töltetet. 2013. január 24-én két új dal került a Monkey koncertműsorba, így törzshelyünkön a Hunnia Art Bisztróban már játszottuk Eric Clapton – I Shot The Sheriff és Jaco Pastorius – Come On, Come Over átiratát.

Így kezdtük…:

Essék szó az alakulásról, a korábbi muzsikustársakról, hiszen nélkülük nem indult volna be a „majomkodás”. A Let The Monkey Drive 2011. január 13-án alakult. Az alapítás nehézségeit, a tagok felhajtását, próbaterembérlést, az első USA énekessel a kapcsolattartást és számtalan szervezés terhét Kőhalmi András basszusgitáros viselte. Kőhalmi szerepe a Monkey életében nagyon jelentős volt, zeneileg és szervezésileg is mindig a maximumot hozta. 2012. októberig volt zenekari tag.

Szintén az alapítás időszakában került a csapatba a már említett amerikai énekes, Jonathan C. Nelson. Jonathan a saját dalok hangszerelésében (Soul vagy funky, Vágyam hajt, Pillanat a mában, Slide /Open Wild/) nagy szerepet vállalt. Ezek a dalok szerkezetileg vele nyerték el a végleges formájukat. 2011. szeptemberig volt zenekari tag.

Az egész együtt töltött időre büszkék vagyunk és köszönjük, hogy a Let The Monkey Drive zenekarhoz tartoztak!

 


Legutóbbi bejegyzések

SPECIAL GUEST & Let The Monkey Drive a Legenda Sörfőzdében (december 6-án!)

Állati büszkék vagyunk arra, hogy végre a Special Guest vendégeként mutathatjuk meg magunkat! A Legenda Sörfőzde (1163 Bp., Kövirózsa u. 8/C) ad otthont az idei “télapó bulihoz”, ahol a Special Guest egyebek mellett Toto, Journey, Bon Jovi …és még sok ismert rock előadótól rittyent egy tökös bulit! A Let the Monkey Drive új dalt, illetve új dalokat is hoz, de ez legyen egyelőre meglepetés. Joe Bonamassa, ZZ Top, Willie Dixon, mellett remek saját dalok jönnek és a műsor egyetlen magyar előadós feldolgozása is terítéken lesz. Érkezzetek időben, mert a Monkey idei utolsó koncertje nagyon állatosra lett szerkesztve!
Menetrend:
20.00: Let the Monkey Drive
21.30: Special Guest
23.00: Kiértékelés, igény szerint sörrel :-)
Belépő. 2000 Ft

2019.12.06 Special Guest_o

Szeretettel várunk!

 

 


  1. December 6-án Legenda Sörfőzde! Semmi kétség! Támadnak a majmok….. Leave a reply
  2. HardBeat Dou & Let the Monkey Drive akusztik a Prága Music pub-ban! Leave a reply
  3. ELECTRIC JOE & Let the Monkey Drive & Dirty Work az S8-ban július 6-án! Leave a reply
  4. JÚLIUS 6-án (szombaton) támadnak a majmok! Leave a reply
  5. SEXNUGGETS lemezbemutató & Let the Monkey Drive az Instantban Leave a reply
  6. Mehetnénk délre, de mi az Ellátóházba megyünk inkább! Leave a reply
  7. Kedvezményes jegyek vasárnap éjfélig! Leave a reply
  8. Április 13 – Ellátóház, Április 25 – Instant – Elszabadultak a majmok! Leave a reply
  9. Április 25 ! Instant! Let the Monkey Drive! Ismét elszabadultak a majmok! Leave a reply